En riktig afternoon tea blir det om du gör tekakor i form av tepåsar.

tekaka7

Du behöver:
4 dl mjöl
125 g smör
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ägg
2 dl florsocker
samt vit- eller mörk choklad eller färgad candy melts att doppa kakan i.
Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Lite beroende på hur stora tekakor du har gjort. Provgrädda en kaka först och se hur lång tid den behöver.
Snöre och papper till tepåsen.

Gör så här:
Ta rumstempererat smör och blanda med mjölet tills det är finfördelat. Häll i övriga ingredienser och knåda till en smidig och elastisk deg. Lägg i kylskåpet en halvtimme till en timme. Ta sedan ut degen och kavla ut den till den tjocklek du vill ha på dina tekakor. Skär sedan ut avlånga rutor. Skär av övre hörnen. Gör hål för snöret. Grädda. Låt kakorna svalna. Smält toppingen i micro eller i vattenbad och doppa kakändarna och lägg tillbaka på bakplåtspappret för att stelna. Knyt fast snören med en pappersruta på.

tekaka1
Skär ut rektanglar. Skär av två hörn på varje kaka. Gör hål för snöret (om du glömmer, precis som jag gjorde, går det att göra hål när kakorna är ljumma men det är nog lättare att göra före gräddningen).

tekaka3

tekaka2

tekaka4

tekaka5

tekaka6

tekaka7

tekaka8

NUVARANDE Kaka à la tepåse
NÄSTA Gulliga björnarna i köket