Sötaste kycklingtårtan i påsk!

Se hur du steg för steg gör den sötaste påsktårtan i form av en kyckling.

Hur söt är inte den här kycklingtårtan! Lite trixigt med alla steg, men håller man tungan rätt i munnen och tar det lugnt kan det gå. Annars får man bara njuta av bilderna.

nr 1

nr 2

Det är viktigt att smörja formarna. De här är dessutom extraförstärkta med lite bakplåtsremsor för att lättare få ut kakan.

Nr 3

nr 4

nr 5

nr 6

Glöm inte att skära lite platt på en sidan så kakan kan stå. Den biten blir botten.

nr 7

Lägg smörkräm eller valfri fyllning mellan bottnarna. Förstärk eventuellt med några drinkpinnar eller grillpinnar. Obs! Glöm inte ta ut sen!

nr 8

Ännu mer stadga ger en mellanplatta. Som två tårtor i en.

nr 9

10

Fyll ut och jämna till med smörkräm runt om.

nr 11

Lägg ett tunt lager fondant över, är den för tjock tynger den ned kakan.

Nr 12

13

12

nr 14

nr 15

16

nr 17

nr 18

nr 19

 

nr 20

nr 21

nr 23

nr 24

nr 25

nr 27

nr 28

nr 29

nr 30

Här är den engelska originalsidan!