Dark-Chocolate-Salted-Caramel-Oreo-Pie-Recipe-01

8-12 bitar

Ingredienser
ca 36 Oreokakor (ca 2 små förpackningar)
1 kopp = ca 2,25 dl (16 matskedar) smör
⅔ kopp = ca 1,6 dl farinsocker
1¼ kopp = ca 3 dl vispgrädde
12 oz = 1 1/2 cups = ca 3,4 dl  mörka chokladknappar (eller mörk blockchoklad)

 
Gör så här:
Finfördela oreokakor med en matberedare eller en mixer. Blanda kaksmulorna med 8 msk smält smör. Tryck ut smuldegen i en pajform. Frys/kyl pajskalet tills det sätter sig. Blanda resterande 8 matskedar smör med farinsocker i en kastrull. Koka på medelvärme, vispa hela tiden, tills blandningen börjar bubbla. Fortsätt vispa i ca 1 minut. Ta bort från värmen. Vispa sakta i ¼ kopp = ca 0,6 dl vispgrädde tills karamellfyllningen är slät. Kyl karamellfyllningen och häll den sedan i pajskalet och låt stelna. Smält chokladknappar eller mörk blockchoklad i vattenbad. Häll i resterande grädde och rör tills allt går ihop. Häll chokladen över karamellagret och ställ svalt så chokladen sätter sig. Strö eventuellt lite flingsalt över före servering.

Dark-Chocolate-Salted-Caramel-Oreo-Pie-Recipe-02

Dark-Chocolate-Salted-Caramel-Oreo-Pie-Recipe-04

how-to-make-an-oreo-cookie-crust

Dark-Chocolate-Salted-Caramel-Oreo-Pie-Recipe-06

Dark-Chocolate-Salted-Caramel-Oreo-Pie-Recipe-08

Dark-Chocolate-Salted-Caramel-Oreo-Pie-Recipe-09

Dark-Chocolate-Salted-Caramel-Oreo-Pie-Recipe-10

Dark-Chocolate-Salted-Caramel-Oreo-Pie-Recipe-11

Dark-Chocolate-Salted-Caramel-Oreo-Pie-Recipe-12

Dark-Chocolate-Salted-Caramel-Oreo-Pie-Recipe-14

Dark-Chocolate-Salted-Caramel-Oreo-Pie-Recipe-15

 

Här är länken till den engelska sidan receptet kommer ifrån.

 

NUVARANDE Det är bara 5 ingredienser i denna fantastiska Oreo-paj!
NÄSTA Dragspelshuset i Värmland!