1. Flerfärgad frosting! Fritt fram att leka med karamellfärgen, att frosta olika partier av tårtan i olika färger kräver lite precision men kan bli otroligt snyggt och extravagant!(Bildkälla)
  2. Pynta med godis! Att sätta godis på tårtan är ingen ny idé men istället för de traditionella non-stopsen testa lite mer annorlunda godis som flygande tefat, de gör tårtan både snygg och ger dig och vänner en nostalgitripp! (Bildkälla)
  3. Testa en ny form! Runda tårtor i cylinderform i all sin ära, men när någon fyller jämt kan det vara kul att lägga lite extra fokus på det. Konditorn Adi Klinghofer har skapat denna tårta och med sina 210 tusen följare på Instagram kan vi nog garantera dig att även du gör succé med denna stil!(Bildkälla)
  4. Tårta efter tema! Ha ett tema på födelsedagsfikan eller festen och låt tårtan inspireras därefter. Även smaken kan anpassas för att verkligen ge full effekt! (Bildkälla)
  5. Lägg krut på tårtljusen! Det finns massviss med roliga tårtljus på marknaden, både i butik och på nätet. Om inte tårtdekoration är din grej kan detta vara ett perfekt sätt att ändå skapa en tårta med lite finess!(Bildkälla)
  6. Skippa den amerikanska layer caken! Efter TLC’s Cake Boss och YouTube kanaler som Rosanna Pansino och How To Cake It av Yolanda Gampp har även Sverige blivit galen i höga tårtor med flera lager, frosting och fondant, men alla tycker ju inte att denna typ av tårta faktiskt är så god. Det går utmärkt att baka något mer klassiskt till födelsedagsfirandet för även den tråkigaste rulltårta går att pynta snygg och kul!(Bildkälla)
  7. Pimpa med vimpelspel! Konsten att skriva med pyntgelé är det inte många som besitter så istället för att skapa dåligt humör pyssla istället ihop en härlig vimpel med namn, ålder eller bara ”Grattis!” och budskapet blir ändå tydligt utan kladd.(Bildkälla)
  8. Använd tyllar! Olika tyllar kan ge olika effekt och det finns många som kan göra din tårta både elegant och effektfull. Testa dig fram och se om du hittar en ny favorit och spritsa hela tårtan i utvalt mönster!(Bildkälla)
  9. Sätt några leksaker på toppen! Många har nog sett Barbie-tårtan där tårtan blir dockans klänning men desto färre har nog tänkt på denna idé. Små leksaksdjur i plast blir fina att dekorera tårtan med och om antalet djur matchas med antalet bjudna på barnkalaset kan alla barn få med sig ett djur hem var och på sätt slipper ni bråk om vem som ska få rosen!(Bildkälla)
  10. Om det nu ändå är kalas – ballonger! Små ballonger som inte är så stort uppblåsta blir en superkul dekoration på födelsedagstårtan och ger direkt känslan av kalas. Fungerar också utmärkt att toppa ex. cupcakes med och blir ett billigt sätt att få till lite extra partykänsla!(Bildkälla)
NUVARANDE 10 Idéer för Kreativa Födelsedagstårtor
NÄSTA Från tårta till kuddar – 25 Underbara Unicorn-pyssel!